8 Ağustos 2014 Cuma

DEN HAAG - THE HAGUE

2013 Christmas tatilinde esimle Hollanda'ya gitmeye karar verdik. Bana sorarsaniz, Hollanda'ya sadece Amsterdam icin gitmek dogru degil. Cunku, Amsterdam'in cevresinde de kucuk ama, gorulmeyi hakeden guzel sehirler var.  Bu fikirden yola cikarak, Hollanda gezimize Den Haag'tan basladik.

Arkadaslarimiz bizi sabah, Den Haag tren istasyonundan aliyor ve biraz dinlendikten sonra sehri kesfetmeye basliyoruz.

Den Haag, Hollanda'nin burokrasi merkezi olarak biliniyor. Hollanda hukumeti, baskent Amsterdam olmasina karsin, den Haag'ta oturuyor. Birlesmis Milletler'in yargi organi Lahey Adalet divani da ayni sekilde Den Haag'ta bulunuyor.


Den Haag sokaklarinda faytonlar


Kahvemi de aldigima gore, gezmek icin hazirim :)

Lahey Adalet Divani

Bir yandan kahvemizi icerken, bir yandan da hukumet binasi, Binnenhof'a dogru yuruyoruz. Sehrin icinde bir cok donemin mimarisine ait yapilar bulunuyor. Binnenhof ise Hollanda mimarisinin en unlu orneklerinden biri. Saray olarak yapilan bina 13. yy'den beri hukumet binasi olarak kullanilmaktadir.


Binnenhof ve esim :)

Binnenhof'un hemen yaninda, Hollanda'nin en unlu muzelerinden Mauritshuis Muzesi'ni goruyoruz. Muzede Rembrandt ve Rijin gibi dunyaca unlu Hollandali ressamlarin eserleri sergileniyor. Ancak, biz Pazartesi gunu orada oldugumuz icin muze kapaliydi. O yuzden icerisini goremedik :(



Mauritshuis Muzesi



Mauritshuis Muzesi'ni gordukren sonra yurumeye devam ederken, bir at heykeli goruyoruz. Yanina geldigimizde ise, heykelin Hollanda ile Ispanya arasinda gecen '8 Yil Savaslari'nda oncu rol alan unlu Hollandali prens William of Orange'a ait oldugunu anliyoruz.


William Orange Heykeli ve saskinlar :)



Donus yolunda karsimiza Saint James Jacobus Kilisesi cikiyor. Kilise 1875 yilinda unlu mimar  Pierre Cuypers tarafindan yapilmistir. Neo- Gothic tarzdaki kilisenin kulesi 90 m yuksekliginde olup Hollanda'nin en yuksek kulelerinden biridir.


Saint Jacobus Kilisesi

Son olarak Scheveningen'e geliyor ve okyanusu goruyoruz. Plaj, ruzgara ve soguga karsin cok kalabalik ve kesinlikle gorulmeye deger!  Kucuk ama guzel olan , okyanus kiyisindaki bu sehri Hollanda'ya gelmisken mutlaka gormenizi oneriyorum. Bir sonraki duragimiz Delft'te gorusmek uzere..


Scheveningen






2 yorum:

  1. Diliniz yalın ve eğlenceli. Gezi durakları hakkında verdiğiniz bilgiler de oldukça öğretici, çok sevdim.
    Merhaba :)

    YanıtlaSil