7 Ağustos 2014 Perşembe

BRUGGE -BRUGES

1,5 gunluk Bruksel maceramizin ardindan, Bruge'e gitmek icin merkez tren istasyonuna gelmistik.  Eger, siz de bizim gibi Bruges'e gunubirlik gitmek istiyorsaniz ve elinizde esyalariniz varsa, esyalarinizi istasyondaki cesitli boyutlardaki dolaplara kilitleyebilirsiniz. Alisveris yapan gezginlere cok buyuk kolaylik sagliyor :)

Yolculuk yaklasik 1,5 saat suruyor. Ve gidis- donus tren bileti icin kisi basi 30 Euro odedik biz. Tren saatleri ve bilet fiyatlarina buradan ulasabilirsiniz : http://www.raileurope-world.com/train-tickets/journey-insights/article/brussels-bruges

Ancak, yazimin baslangicinda hemen belirtmek istiyorum. Yaziyi okurken, In Bruges filminin adini cok sik duyacaksiniz. Ben filmi Bruges'u gordukten sonra izlemek istemistim. Boylece, filmi izlerken kendimi adeta Bruges'un sokaklarinda hissettim. Gordukten once ya da sonra izlemek size kalmis. Ama, mutlaka izleyin! Hatta bu yazimi In Bruges soundtrack'i esliginde izlemenizi oneriyorum. Zira, filmin muzikleri de muhtesem! En sevdigim soundtrack'i burada. Dinlemek isterseniz buyurun :


Trenden inip tourist information'a giriyor ve sehrin haritasini aliyoruz. Harita o kadar guzel hazirlanmis ki, harita kullanmadan hic anlamayan ben bile tarif edilen yerleri elimle koymus gibi buldum :)  O yuzden, benim size tavsiyem 1,5 euro verip bu haritayi mutlaka almaniz yonunde. Biz yurumeye aliskin oldugumuz icin, Bruge'un tamamini yuruyerek gezdik. Biraz yorulduk. Ama, her sokagini, gezmis olduk bu buyulu sehrin.. Eger, yorulurum diyorsaniz o zaman istasyon cikisinda her 10 dakikada bir merkeze giden otobusler var. Bu otobusleri kullanabilirsiniz.

Ve basliyoruz Bruges'u kesfetmeye. Kendimizi Bruges'un arnavut kaldirimlarinda yururken buluyoruz. In Bruges' deki Ken karakterinin de dedigi gibi, Belcika'nin en iyi korunmus ortacag kenti Bruges. Oncelikle sehrin meydanina geliyoruz. Meydanda, bir at heykeli var. Heykelin adi Flandria Nostra. Heykeldeki kadin Burgdylu Mary. Bruksel duku Cesur Charles'in tek cocucgudur.  Mary, cok zengin olan babasinin tek varisi oldugu icin bir cok prens topraklarini genisletmek icin Mary ile evlenmek istiyor. Mery, 18 Agustos 1477 tarihinde Avusturya Arsiduku Maximilian ile evleniyor. Evlenmeden once, Arsiduk Maximilian, o zamana kadar daha once esi gorulmemis bir sey yapiyor. Ve mustakbel esine, evlilik sozu olarak pirlantali nisan yuzugu takiyor. Yani, hepimizin bildigi ve tum kadinlarin sevdigi pirlanta yuzuk muhabbetinin temeli buradan geliyor :)


Istasyondan Merkeze Yururken


Le Grand Place

Mery'nin heykelinden sonra, muhtesem Can Kulesi gozumuze ilisiyor hemen. Belfort Can Kulesi. 1240 yilinda insa edilen kule 83 m yuksekliginde. Ve hala aktif. In Bruges filminin Can Kulesi'nde gecen, yeterince etkileyici olan final sahnesini  izlerken, burayi gormus olmam daha bir derinden sarsilmamama neden oldu. Filmi izleyince, bana hak vereceginize eminim.

Belfort ( Can Kulesi )

Meydanin hemen kosesinde 'Historium' denilen bir bina carpiyor gozumuze. Iceri giriyoruz. Binada fim ve animasyonlarla 15 yy' de Bruges'deki hayatin nasil oldugu anlatiliyor. Giris ucretli.  Historuium'un internet sitesindan bakarak, binaya girip girmemeye karar verebilirsiniz. Sitenin adresi  ise soyle : http://www.historium.be/en#content-home

Historium

Kanala dogru ilerliyoruz artik. Christmas suslemeleri Bruges'un romantikligine romantiklik katmis adeta.. Tas koprude, manzarinin verdigi etkiyle buyulenip kaliyoruz bir sure. Kanal turu yapan kimse olmadigini gorunce, cevredeki turistlere soruyoruz. Hava kotu oldugu icin o gun  kanal turu yapilmadigini soyluyorlar. Mersinli anne- kiz, donma esigine geldigimiz icin pek de uzulmuyoruz aslinda bu habere :) Burada birkac fotograf cektikten sonra donus yoluna geciyoruz.

Tas Kopru Manzarasi

Donus yolunda, isinmak icin Chirstmas Markt'ten bir gluhwein ( sicak sarap ) alip istasyona geliyoruz.
Belcika gezisinin en guzel yani kuskusuz Bruges'du benim icin. Cok muhtesem bir ruh haliyle trene bindim ve yolculuk boyunca aklimda hep Bruges vardi..

Yazimi In Bruges filminden bir replikle bitirirken, Hollanda, Almanya taraflarina gelme planiniz varsa, planiniza mutlaka Bruges'u de eklemenizi oneriyorum.

''Burasi peri masali gibi bir yer sahiden.  Gercekten de oyle. Buranin Belcika'da olmasi buyuk bir kayip. Ama, Belcika yerine eli yuzu duzgun baska bir ulkede olmus olmasi durumunda, herkesin gormek icin gelip sehri mahvedecegini farkediyor insan.''



5 yorum:

  1. merhaba,

    ben de sizin gibi yeni bir blogger'im :) takibe aldim sizi. boylece, birbirimize feedback'ler verebiliriz :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Beyaz Begonvil'in Blog Keşif Etkinliğinden geliyorum, blogunu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  3. merhaba, ben de sizi takibe aldim :)

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Yurt dışına çıkmayı çok istedim.Umarım bir gün kısmet olur.. Harika bir gezi olmuş.Keyifle takip edeceğim..
    www.seleninevcilikhayati.com

    YanıtlaSil
  5. insallah canim.. bebisin biraz buyusun o da olur :) ben de geliyorum takibe :)

    YanıtlaSil