9 Ağustos 2014 Cumartesi

DELFT

Hollanda gezimizin ikinci gunune Delft ile devam ediyoruz. Den Haag'tan araba ile Delft'e geliyoruz. Yolculugumuz yaklasik yarim saat suruyor. Eger, Amsterdam'dan gececek olursaniz, tren yolculugu yaklasik 40 dakika suruyor. Bilet fiyati ise, gidis- donus kisi basi 22 Euro. Kisa bir mesafe icin bilet fiyati biraz yuksek. Ancak, bu sevimli sehir kesinlikle gorulmeyi hakediyor. Sehri gordukten sonra bana hak vereceginizden eminim.

Arabamizdan inip, sehri kesfe basliyoruz. Tarihi binalarin cevreledigi ve kanallarin boldugu buyulu Delft sokaklarinda gezerken kendimizi adeta yuzyillar oncesine isinlanmis hissediyoruz.

Ilk olarak 'Belediye Binasi'ni goruyoruz. Belediye Binasi olarak kullanilmadan once, Prens William of Orange burada kaliyormus. ( Prens William of Orange hakkinda ayrintili bilgi icin Denn Haag yazima bakabilirsiniz. )

Belediye Binasi


Belediye Binasi ve Yeni Kilise

 Daha sonra, belediye binasinin hemen yaninda duran, New Church ( Yeni Kilise ) 'ye geliyoruz. Kraliyet ailesinin mezarlari, 14 ve 15. yy'lerde insaa edilen Yeni Kilise'de bulunmaktadir.


Yeni Kilise

Merkezi gezmeye devam ediyoruz. Meydanda bir cok hediyelik esya magazasi ve unlu Hollanda peyniri olan Gouda'yi  satan dukkanlar goruyoruz. Hediyelik esya dukkanlari mavi beyaz porselenlerle dolu. Delft'in mavi beyaz porselenleri ile unlu oldugunu ogreniyoruz.


Amerikali arkadasim Kim, devasa buyuklukteki Gouda'lara goz gezdirirken :)


Delft porselenleri

Meydanda gezmeye devam ederken dikkatimizi, Hollandalilar'in yoresel ayakkabisi olan Klompen'i satan kucuk bir dukkan cekiyor. Bu kucuk dukkani cok begeniyor ve fotografliyoruz.


Klompenlere bakarken



Klompen Dukkani

Donus yolumuz uzerinde Eski Kilise'yi goruyoruz.  1246 yilinda insaa edilen Eski Kilise'nin 9 tonluk tarihi cani, Trinity Bell, yalnizca Hollanda'nin ozel gunlerinde calmaktadir.


Eski Kilise

Son olarak sehrin birkac fotografini daha cekerek Delft gezimizi sonlandiriyoruz.

Sokaklari bolen kanallar 



Sokaklari bolen kanallar

2 yorum:

  1. Güzel fotoğraflar ve sürükleyici bir anlatım.
    blogunu takipteyim bana da beklerim.

    http://burcuaydn04.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkur ederim :) ben de bloguna geliyorum simdi :)

    YanıtlaSil